Paskutiniais metais ypač išaugusi ekologiško maisto paklausa.
Ir nieko keisto.
Ekologiškas maistas lyginant su ne ekologiškai užaugintu stipriai laimi.
Ekologiškas maistas auginamas nenaudojant pesticidų, cheminių trąšų.
Naujausi tyrimai rodo, kad ekologiškame maiste esančius antioksidantus organizmas lengviau įsisavina.
Ekologiškų maisto produktų pranašumas tas, kad jų augimo procese nenaudojami antibiotikai, augimo hormonai.
Ekologiškiems vaisiams, daržovėms leidžiama augti ir nokti natūraliai, skiriant šiam procesui tiek laiko, kiek reikia. Todėl jų skonis išraiškingesnis.
Įrodyta, kad ekologiškame piene yra 60% daugiau omega – 3 riebalų rūgščių.
Ekologiškai užauginti/ pagaminti maisto produktai turi specialų žymėjimą:
Viršutinis ženklas kairėje pusėje reiškia, kad produktas užaugintas ir pagamintas Lietuvoje.
Ant juodos spalvos ar vienspalvių pakuočių, fasuočių galite rasti nespalvoto ekologiškų maisto produktų negatyvų ženklą, kuris taip pat reiškia, kad produktas užaugintas ir pagamintas Lietuvoje.
Viršutinis dešinėje pusėje rodo, kad produktas užaugintas Europos sąjungoje laikantis ekologinės žemdirbystės standartų.

Pasidalinkite, ar lengvai randate ekologiškus maisto produktus ir su kokiais sunkumais susiduriate?
#ekologiškasmaistas #ekologiskas #šeima #vaikai #valgomesveikai #svarusvidus