Pasiflorus reiktų mėgti ne tik už jų ypatingą egzotišką skonį, bet ir naudą:
🥄 Gausu skaidulinių medžiagų.
🥄 Daug mineralinių medžiagų tokių kaip kalcis, geležis, magnis, fosforas, kalcis, natris cinkas, selenas.
🥄 Vitamino A, B2, B3, B6, E, K , C.
Keksui reikia:
250g speltų miltų
250g graikiško jogurto
100g eko rudojo cukraus
120ml eko alyvuogių aliejaus
3 pasiflorų
2 eko kiaušinių
1 šaukštelio maistinės sodos
1/4 šaukštelio druskos
Kekso užpilui:
1 pasiflora
1 šaukštas eko citrinos sulčių 1 šaukštas cukraus pudros (galite patys susimalti)
Gamybos eiga:
1. Įkaitinkit
e orkaite iki 180C laipsnių.
2. Didesniame inde suplakite kiaušinius su cukrumi ir druska.
3. Tada plakant supilkite graikišką jogurtą, paskui lėta srovele alyvuogių aliejų, trijų gerai nuplautų pasiflorų minkštimą.
4. Atskirame inde pasiruoškite miltus, sodą ir išlėto berkite į pasiruoštą skystą dalį.
5. Paruoštą kekso masę supilkite į alyvuogių aliejumi pateptą formą.
6. Kepkite 35-40min, praėjus kepimo laikui patikrinkite smeigtuku.
Kekso užpilo gamyba:
1. Į puodelį įdėkite pusės pasifloro minkštimą, citrinos sultis, cukraus pudrą ir gerai išmaišykite.
2. Ant truputį pravėsusį pyrago tolygiai apšlakstykite užpilu, papuoškite likusia pasifloro pusele. O tada jau galite kviesti artimuosius ir pasinerti į malonius pokalbius bei skonių kelionę.
Pasiflorais kvepiančio dienos!
☕️